HOME                                                                                                      Contact: info@ronverhoef.nl

Hoewel ik mezelf communist vind, ben ik toch jaren op zoek geweest naar een partij die bij mij paste. Veel communistische partijen zijn orthodox en dat is een heilloze weg. In 2017 sloot ik mij uiteindelijk aan bij de Belgische PVDA. Daar heb ik ook mijn draai gevonden.

In dit boek werp ik een kritische blik op de neoliberale samenleving en leg uit waarom dat een samenleving is die voor de meeste mensen weinig goeds zal brengen.

Het boek geeft vooral redenen om communist of socialist te zijn maar geeft geen directe uitleg hierover. Wel is er aandacht voor een moderne interpretatie van het begrip arbeidersklasse en wordt de vraag gesteld of Marxisme een wetenschap is.

Klik op de afbeelding om het boek te bestellen.

 

Op 14 maart 2023 werd ik voor het NPO1 radioprogramma Vroeg! geïnterviewd over Marx. Klik hier om de uitzendig terug te luisteren.

WELKOM OP DE WEBSITE VAN

DE AUTEUR

 RON VERHOEF

Home     Schotland   IJsland   Rusland      Marxisme   Homoseksualiteit

Een analyse van hoe de wereld in elkaar zit en waarom dat niet goed is, is leuk. Toch kreeg ik vaak de vraag hoe het dan beter. Die vraag heb ik in het vorige boek niet heel uitgebreid beantwoord.

Om die reden schrijf ik nu een boek met voorstellen hoe het beter kan. Het gaat vooral om voorstellen die op korte termijn te realiseren zijn en dus niet over hoe een communistische samenleving eruit zou zien.

Ik begin het boek met het uitleggen waarom bepaalde Marxistische dogma’s niet langer houdbaar zijn. Dat is vooral van belang om uit te leggen waarom elke nieuwe democratie een inclusieve democratie zou moeten zijn.

Voor wie een antwoorden zoekt op hoe het communisme eruit zou moeten zien, zal dit boek dus een teleurstelling worden. Hoewel ik geloof dat een communistische samenleving onvermijdelijk is, beperk ik me hier tot wat nu haalbaar is.

Klik op de afbeelding om het boek te bestellen